ÖHDER hangi faaliyetlerde bulunuyor?

UHOK2015

Birçoğunuzun bildiği üzere bu sene 14.’sünün düzenleneceği ulusal bir kongremiz var. Geçtiğimiz yıllarda derneğimiz bu etkinliklerin her zaman en büyük destekçilerinden olmuştur. Sitemizde yakında geçmiş kongrelerle ilgili ayrıntılar ve derneğimizin katkılarından bölümler sunmayı düşünüyoruz.

Bu sene Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenecek. Yaz tatili döneminde Melikşah Üniversitesi kongre için ilk toplantısını düzenledi. Üniversite, taraf kurumlardan kongre hakkında rapor istemişti ve toplantıya davet etmişti. Derneğimiz tarafından da gerekli araştırmalar yapıldı ve sizlerin sorunlarını, isteklerini dile getirmek adına çok ayrıntılı bir rapor hazırlandı. Bunu mütakıben de derneğimizi ve dolayısıyla sizi temsilen başkan yardımcımız Canberk Akdeniz Kayseri’de toplantıya katıldı. Orada öğrenci hemşirelerin tek sesi olduk. Raporumuz ve temsilcimiz toplantının gidişatına ciddi anlamda katkılar sağladı. Başkan yardımcımız toplantının ardından da bir rapor daha hazırlayıp gönderdi. Kongre sorumlusu Prof. Dr. Gülşen Terakye kongrenin hazırlanışının temelinde raporlarımızdan faydalandıklarını aktararak teşekkürlerini sundu. İkili ilişkiler devam ettikçe ÖHDER ve Melikşah Üniversitesi arasındaki bağ kuvvetlendi ve yakın zamanda ÖHDER, UHOK 2014’ün Yürütme Kurulu’nda var oldu. Böylece ÖHDER bugüne kadarki en büyük üçüncü başarısına imza attı.ÖHDER gönüllülerini ve üyelerini çok daha güzel fırsatlar bekliyor artık.

BİREYSEL GELİŞİM GÜNLERİ

Eski ve değerli başkanlarımızdan Ali Kaplan’ın önderliğinde atılmış bir adımdı kendi ulusal kongremizi düzenlemek. O ve zamanında ona destek olmuş arkadaşlarımız sayesinde kongre gerçekleştirilmiş ve bu yıldan itibaren gerçekten ulusal olduğunu kanıtlamıştır. Çünkü bu sene kongre derneğin merkezi olan İzmir’i aşıp Anadolu’ya gidiyor. Yozgat III. Ulusal Bireysel Gelişim Günleri ayrıntılı bilgisi için —->

Bunların dışında:

Avrupa’da Öğrenci Hemşirelerin Temsil Edilmesi (European Nursing Students Association)

Ulusal ve Uluslararası Platformda Kurs ve Eğitimlerin Duyuruları

AB Projeleri

Yurt Dışı Hareketlilik Programları İzlemi/Desteği

Bilimsel Toplantılara Toplu Katılım/İndirim/Sertifika

Kurslar Hazırlama/Hazır Kurslara İndirimli Katılım

Sosyal Yardım/Dayanışma

Hakların Korunması/Bireysel Sorunlara Çözüm Aranması

Sosyal Etkinlikler (Geziler, kahvaltılar, TV programları)

Kültürel Etkinlikler

Diğer etkinliklerimiz için komisyon sayfalarımızı ziyaret edebilir, yorum ve önerilerinizi ekleyebilirsiniz.