THD Öğrenci Komisyonu ile ÖHDER arasında ne fark var?

Türk Hemşireler Derneği ve Öğrenci Hemşireler Derneği adları üstünde dernek ve iki dernekte de beraber çalışılan komisyonlar var. Bizim 6 tane komisyonumuz var. Nasıl bu 6 komisyon bizim yönetimimizde iseler; THD Öğrenci Komisyonu da doğrudan THD’nin yönetiminde. Öğrencileri temsil etme açısından, etkinlikler yapma açısından daha etkin, hızlı ve özgür davranabilmemizin temelinde de bu durum var. Her nasıl bizim komisyonlarımız ve temsilcilikerimiz bizden izinsiz iş yapamıyorlarsa THDÖK’da THD’nin onayı dışına çıkamaz. Eklemek istediğimiz bir diğer şey ise, bizim temsilcilerimizin ve üyelerimizin resmiyetinin olduğu.

Peki neden öğrenci hemşireleri temsil etmede böyle bir ikilik var? Bu soruyu biz de zamanında THD’ye iletmiş ve destek beklemiştik, aldığımız cevabı merak edenler THD’ye aynı soruyu sorabilirler. Yine de bir çok hareketimizde beraber olmak için kapılarını çalmışızdır. Ancak THD tarafı bir çok farklı sebep sunarak bize destek vermekten kaçınmış ve THDÖK’yı kurmuştur. Dileyen elbetteki kendi sesini orada da duyurmakta özgürdür. Bu seçimi yaparken tarafların etkinliklerini, etkilerini, başarılarını araştırmanız doğru yolu gösterecektir.