19798

23 Aralık 2014 tarihinde sağlık çalışanlarının sesi olan Personel Sağlık (personelsaglik.com) internet sitesinde, Öğrenci Hemşireler’in sorunları Erkan Doğan’ın haberiyle medyada yeniden ses buldu.

Öğrenci Hemşireler Derneği Başkanı İbrahim Kavaslar, “Bizlere staj ücreti ödenmiyor. Stajda yemek ve servis ücretimizi kendi cebimizinden karşılıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

RÖPORTAJ’DAN DETAYLAR

Öğrenci Hemşireleri Derneği Başkanı İbrahim Kavaslar, Başkan Yardımcısı Canberk Akdeniz, Başkan Yardımcısı Cem Kutlu ile keyifli bir ropörtaj gerçekleştirdik.  Sorunlarını eğitim, staj ve örgütlenme bilinci başlıkları altında toplandıklarını belirten Kavaslar, staj sorunlarını ve dernek olarak çözüm adına yaptıkları çalışmaları www.personelsaglik.com’a  anlattı.

YEMEK VE YOL ÜCRETİ YOK

Fakülte ve yüksekokulda okuyan öğrenci hemşirelere staj yaparken yemek ve yol ücreti ödenmediğini belirten Kavaslar, “Öğrenci arkadaşlarımız öğle arasında kendi ceplerinden yemek yiyorlar. Hastanenin yemeğinden faydalanamıyoruz. Psikiyatri Stajı için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gidiyoruz. Servis ücretini fakülte yada rektörlük sağlamıyor. Her ay servis ücretimizi (aylık 200 TL) kendimiz ödüyoruz” dedi.

STAJ ÜCRETİ ÖDENMİYOR

Yasalarımıza göre çalışanlara maaşı verilmesi gerektiğinin altını çizen Kavaslar, “İntörn hemşire gece, haftasonu nöbeti tutuyor. Ancak nöbeti sırasında yaptığı tüm masraflar kendisi tarafından karşılanıyor.  Staja gelmediğinde ise yok yazılıyor. Devamsızlık sınırını aşarsa sınıfta kalıyor. Staj ücreti verilmesi için imza kampanyası başlattık” diye konuştu.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN