Hakkımızda

Öğrenci Hemşireler Derneği 2006 yılında İzmir’de kurulmuş olup; 80 üniversitede temsilcisi ve kendisine bağlı 5 komisyonu ile birlikte Türkiye’deki tüm lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan hemşirelik öğrencilerinin üye olup, aktif olabileceği tek resmi kurum olma ayrıcalığını taşımaktadır. 2019 yılı itibariyle 13. yılını kutladığımız derneğimiz 7500’ü aşan kayıtlı üyesi ile gücünü her zaman özverili çalışan hemşirelik öğrencilerinden almış, bugünlere öğrencilerin emeği ve hocalarımızın desteğiyle gelmiştir. Sevgili meslek adayı arkadaşlar, Hemşirelik yıllardır süregelen meslekte birlik olma eksikliğini ne yazık ki ciddi bir şekilde hissetmekte ve bir an önce birlikte hareket edilmesi gerekmektedir.

kapak

Derneğimizde bizden önce gelip mesleğimiz için çalışanların ve hocalarımızın da dediği gibi; Hemşirelik her yerde kutsal bir meslek olarak anılmış olup, kendi alanında her zaman profesyonellik gerektiren bir meslektir.
Fakat Türkiye’de mesleğimize karşı yapılan çalışmalarda birlik olamamamız meslek mensubu üyeleri olarak hepimizin büyük üzüntüsüdür. Bu yüzdendir ki biz öğrenciler olarak daha büyük sorumlulukların bilinci içerisinde olmalı ve örgütlenmenin eşiğine daha erkenden adım atmalıyız. Hemşirelik mesleği muhakkak ki bizlere bir çok şey katacaktır. Burada biz meslek mensubu üyelerinin aslında kendisine sorması gereken soru; ‘Ben bu meslek için ne yapabilirim? Derneğim için neler yapabilirim?’ olmalıdır.

Aile Şirketleri-11

ÖHDER hareketinin temelindeki ‘Erken Örgütlenme’ bizim davamızdır. Biz öğrencilerin, yarınların peşine düşmek için şimdiden bu bilinç içinde ilerlemesi gerekir. Birçok üniversitede temsilciliği ve üyeleri bulunan ÖHDER, bu sene tüm Türkiye’de aktif projeleriyle öğrencilerine daha iyi hizmet sunma gayretiyle çalışmaya devam edecektir ve etmektedir.
Ben Yok Biz Varız! Bir Hemşire Binlerce Hayat! Diyerek biz buradayız, her zaman sizin yanınızda.