Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi

Birçoğunuzun bildiği üzere bu sene 14.’sünün düzenleneceği ulusal bir kongremiz var. Geçtiğimiz yıllarda derneğimiz bu etkinliklerin her zaman en büyük destekçilerinden olmuştur. Sitemizde yakında geçmiş kongrelerle ilgili ayrıntılar ve derneğimizin katkılarından bölümler sunmayı düşünüyoruz.

UHOK

Bu sene Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi, Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenecek. Yaz tatili döneminde Melikşah Üniversitesi kongre için ilk toplantısını düzenledi. Üniversite, taraf kurumlardan kongre hakkında rapor istemişti ve toplantıya davet etmişti. Derneğimiz tarafından da gerekli araştırmalar yapıldı ve sizlerin sorunlarını, isteklerini dile getirmek adına çok ayrıntılı bir rapor hazırlandı. Bunu mütakıben de derneğimizi ve dolayısıyla sizi temsilen başkan yardımcımız Canberk Akdeniz Kayseri’de toplantıya katıldı. Orada öğrenci hemşirelerin tek sesi olduk. Raporumuz ve temsilcimiz toplantının gidişatına ciddi anlamda katkılar sağladı. Başkan yardımcımız toplantının ardından da bir rapor daha hazırlayıp gönderdi. Kongre sorumlusu Prof. Dr. Gülşen Terakye kongrenin hazırlanışının temelinde raporlarımızdan faydalandıklarını aktararak teşekkürlerini sundu. İkili ilişkiler devam ettikçe ÖHDER ve Melikşah Üniversitesi arasındaki bağ kuvvetlendi ve yakın zamanda ÖHDER, UHOK 2014’ün Yürütme Kurulu’nda var oldu. Böylece ÖHDER bugüne kadarki en büyük üçüncü başarısına imza attı. ÖHDER gönüllülerini ve üyelerini çok daha güzel fırsatlar bekliyor artık.