Bireysel Gelişim Günleri

Öğrenci Hemşireler Derneği olarak Eğitim Kongre&Konferans Çalışmaları Komisyonumuzun iki yıldır düzenlediği ‘ÖHDER Bireysel Gelişim Günleri’ yani kısa adıyla ‘BGG’ bir çok üniversiteden öğrencilerin katılımıyla kaldığı yerden devam ediyor.

‘Sağlıkta Profesyonel Kariyerim’ eğitimlerinin deneyimiyle parlayan program iki yıldır İzmir’de hemşirelik alanında fark yaratıyor. Programın adından da anlaşıldığı gibi amacımız hemşirelik öğrencilerinin eğitim kalitesini artıran, hem mesleki hem de kişisel gelişimlerini planlayıp geliştirebilecekleri bir ortam yaratmak. Bunun içindir ki ‘BGG’ konuklarından programına, hemşirelikte tüm kongre ve konferanslardan farklı bir çizgi çiziyor.

Programı özel kılan bir nokta da tabi ki, baştan sona sadece öğrencilerin emekleriyle hazırlanıyor olması. Bu yüzden olduğunca öğrenci gözünden yaklaşılan programda öğrenci konuşmacılardan sevdikleri ünlü konuklara kadar bir çok konu önem arz ediyor. Titizlikle çalışan ekip iki senedir iki gün prensibiyle gittikçe büyüyen ve kamuoyunda daha çok ses getiren programlara devam etmekte. Program şuana kadar ünlü yazar Adem ÖZBAY, Canan TAN; ünlü etikçi Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN gibi bir çok ismi konuk etti.

Program akışına eklenen öğrenci oturumlarındaki konuşmacılar için Türkiye çapında başvurular değerlendiriliyor. Kendilerinden birini gören öğrenciler konular üzerine daha çok yoğunlaşıp daha çok münazara ediyorlar. Ayrıca eş zamanlı sosyal medya akışları ile öğrenciler anbean katılımlarını artırdıkları gibi programın medyada yer almasında pay sahibi oluyorlar.

BGG afişi

Sponsorluklarımız tarafından açılan standlar molalarda fazlasıyla ilgi görüyor. Bu sene ilk defa hazırlanıp verilen kongre kitapçığı öğrencilerin program hakkında bilgilendirilmesi ve sponsor reklamlarını içeriyor. Kitapçığın yanında da bir çok eşantiyon ürün yer alıyor. İki senedir verilen Genç Gelişim dergisi bunların bir örneği. BGG aynı zamanda program akışında workshoplar aracılığıyla öğrencilerin uygulamalarına da imkan veren bir program.

Hem mesleki hem kişisel gelişim vizyonuyla devam edecek ‘ÖHDER BGG’ bu sene Bozok Üniversitesi’nde yine büyük bir heyecanla gerçekleşecek. Daha detaylı bir programla geliştirilmesi planlanan BGG’nin üçüncüsünü gerçekleştirecek olmanın gururu içerisindeyiz.

bireyselgelisimgunleri