Avrupa Öğrenci Hemşireler Derneği

ENSA (European Nursing Students Association), EFN (European Federation of Nurses) desteği ile Birleşmiş Milletler parlamentosunda söz sahibi olacak, öğrenci hemşirelerin sorunlarından, geleceğin hemşirelerinin eğitim hayatındaki eksikliklerden bahsedecek. Bu konumda da ÖHDER hem bir nevi üye dernek hem de yönetim kurulu üyesi olarak Türkiye’nin bu alandaki tek sesi olacak.

Ensa Logoindir

Avrupa Öğrenci Hemşireler Derneği’nin 2013’teki yıllık genel toplantısı Yeditepe Üniversitesi sorumluluğunda İstanbul’da gerçekleşti ve sizlerin adına derneğimiz oradaydı. Köklü ancak tam anlamıyla örgütlenememiş bir kurumdan etkin ve yetkin bir ‘network’ olma yolunda ilerleyen ENSA’nın bu seneki toplantısı da 2014 Kasım ayında gerçekleşti. Bizler yine sizin tek temsilciniz olarak oradaydık.

C.Report

Başkan Yardımcımız Canberk Akdeniz, Dublin’de 5 gün süren yoğun bir temponun içerisindeydi. Sağlıkta hastaya verilen önem, öğrenci hemşirelerin uluslararası düzeylerdeki farkları, ENSA’nın temsil ettiği yapı ve bazı konulardaki (zorunlu lisans eğitimi) ortak duruşu, çalışma şekli, ülkelerdeki eğitim ve meslek durumları gibi bir çok konuda tartışmalar yapıldı. Öğrenci hemşireler ve hemşireler adına çalışan bir çok derneğin işbirliği yapması için adımlar atıldı.

Birçok üye ülkenin yarıştığı seçimde uzun uğraşlar sonunda 5 kişiden oluşacak ENSA Yönetim Kurulu’na bir kişiyi gönderebildik ve bu kişi de yine ÖHDER ailesinden oldu(Yeditepe Ünv. ÖHDER Temsilcisi). Böylece bir kez daha derneğimizin öğrenci hemşireleri temsil etmedeki gücünü kanıtlamış olduk.

cropped-ensaheader

ENSA Sayfasına Gitmek İçin Tıklayın